Zoneterapi til babyer
Jeg har siden 2005 haft egen klinik og har gode erfaringer med behandling af spædbørn.

Zoneterapi til spædbørn er en nænsom, men effektiv behandlingsform, hvor jeg med mine hænder blidt trykker spædbarnet under og på fødderne. De fleste spædbørn kan godt lide at få zoneterapi og slapper af. Dog kan der være ømme punkter under fødderne, men jeg tilretter min zoneterapi, så det bliver en god oplevelse for spædbarnet.

Min erfaring er, at spædbørn reagerer positivt på zoneterapi og jeg arbejder ud fra den overbevisning, at spædbørn, skal kunne regulere sig selv, uden stimuli udefra og der skal ofte kun få behandlinger til for, at genskabe en balance og mulighed for selvregulering.


Babyer og børn kan have glæde af zoneterapi, hvis der er problemer med:

♥ Kolik
♥ Forstoppelse
♥ Uro
♥ Søvnproblemer
♥ Mellemørebetændelse/væske på ørerne
♥ og meget mere.......
 
Selve behandlingen
 
Foregår ved at jeg blidt massere zonerne under fødderne. Trykket tilpasses barnets tærskel og følsomhed, så behandlingen er så afslappende for barnet som muligt.
 
Spædbørn ligger oftest hos en af forældrene ,størrer børn ligger selv på briksen.
 
Spædbarnet kan hvis det bliver nødvendigt ammes eller få en flaske under behandlingen , det kan give lidt trøst, hvis barnet skulle blive urolig.
Jeg har legetøj til underholdning af de lidt størrer børn hvis dette skulle blive nødvendigt
 
Om nødvendigt vil jeg vise et par punkter på fødderne eller på kroppen, som forældrene selv kan bruge når de kommer hjem alle punkter som har en beroligende effekt på barnet.
 
Behandlinngen af børn vil oftest vare mellem 10-20 min.

For at skabe mest muligt ro omkring barnet når behandlingen foregår, anbefaler jeg at der ikke kommer for mange med til behandlingen. 

Reaktioner efter behandlingen

Der kan kommer reaktioner efter en behandling og de kan være forskellige fra barn til barn. Nogle reagere under behandlingen, andre senere samme dag og nogle først dagen efter behandlingen.

Nogle typiske reaktioner kunne være:

♥Barnet har brug for at sove mere efter behandlingen
♥Ændret afføringsmønster ( farve, lugt, hyppighed)
♥Mere ildelugtende urin
♥Udskillelse af sekret fra næse
♥Velbefindende/salighed
♥Enkelte reagere med en voldsom skrigetur, typisk inden for samme døgn, som
   behandlingen har foregået.

Reaktionerne skal dog ikke ses som en forværring , men mere som et tegn på, at behandlingen har sat en proces i gang og bedring er på vej.


Jeg bliver tit spurgt om hvor mange behandlinger der skal til. Det kan være meget svært, at sige på forhånd,for det kommer helt an på symptomerne og børn reagere forskelligt på en behandling.

Min holdning er, at barnet skal have så få behandlinger som muligt, barnets egne selvhelbredene kræfter skal tage over og zoneterapi er blot en kortvarig støtte til, at sætte denne proces igang
Zoneterapeut og Psykoterapeut Dorthe Lambæk | Agtrupvej 197, 6000 Kolding  | Tlf.: 50571050 | lambaekdorthe@gmail.com