Zoneterapi til babyer

Jeg har mere end 13 års erfaring med behandling af spædbørn. Min passion for børn har jeg nok altid haft. Allerede i en ung alder passede jeg naboernes babyer - selve interessen for børns trivsel og sundhed kom for alvor, da jeg selv blev mor.
 
Vores krop taler hele tiden til os, men det er ikke altid at vi er lige gode til at lytte til de signaler vi får. Spædbørn græder ikke uden grund - det er MIN fulde overbevisning, de reagere promte på et behov der skal dækkes - noget vi voksne godt kan lære af !
 
Der kan være mange årsager til din babys gråd. Din baby kan være sulten, træt, have mavekneb på grund af luft eller afføringsvanskeligheder eller kolik. Zoneterapi kan ikke mætte din baby, her er min anbefaling, at du tager en snak med din sundhedsplejerske, hvis du har mistanke om at din baby ikke bliver mæt nok.
 
Zoneterapi kan dog ofte hjælpe på søvn og smerter. 

Zoneterapi til spædbørn er en nænsom, men effektiv behandlingsform, hvor jeg med mine hænder blidt trykker spædbarnet under og på fødderne. De fleste spædbørn kan godt lide at få zoneterapi og slapper af. Dog kan der være ømme punkter under fødderne, men jeg tilretter min zoneterapi, så det bliver en god oplevelse for spædbarnet.

Min erfaring er, at spædbørn reagerer positivt på zoneterapi og jeg arbejder ud fra den overbevisning, at spædbørn, skal kunne regulere sig selv, uden stimuli udefra og der skal ofte kun få behandlinger til for, at genskabe en balance og mulighed for selvregulering.

Babyer og børn kan have glæde af zoneterapi, hvis der er problemer med:

Kolik
Afføringsvanskeligheder
Uro
Søvnproblemer
Mellemørebetændelse/væske på ørerne
og meget mere.......
Selve behandlingen

Foregår ved at jeg blidt massere zonerne under fødderne. Trykket tilpasses barnets tærskel og følsomhed, så behandlingen er så afslappende for barnet som muligt.

Spædbarnet kan hvis det bliver nødvendigt ammes eller få en flaske under behandlingen, det kan give lidt trøst, hvis barnet skulle blive urolig.

Jeg har legetøj til underholdning af de lidt større børn hvis dette skulle blive nødvendigt

Om nødvendigt vil jeg vise et par punkter på fødderne eller på kroppen, som forældrene selv kan bruge når de kommer hjem, alle punkter som har en beroligende effekt på barnet.

Behandlingen af børn vil oftest vare mellem 10-20 min.

For at skabe mest muligt ro omkring barnet når behandlingen foregår, anbefaler jeg at der ikke kommer for mange med til behandlingen.
 
Zoneterapi til mor
Hvis du har problemer med amningen, brystbetændelse, stress, uro og søvnproblemer, kan det være en god ide, at du også får et par behandlinger, sammen med din baby, da en mor i balance også giver en baby i balance.
 
Hvis du oplever nogle af disse udfordringer, så er det en god ide at sige det, når du bestiller tiden til din baby, så jeg kan afsætte ekstra tid til dig, det er dog også muligt, du kan komme og få behandlingen en dag hvor du har mulighed for at få en til at se efter din baby. 
Reaktioner efter behandlingen

Der kan kommer reaktioner efter en behandling og de kan være forskellige fra barn til barn. Nogle reagere under behandlingen, andre senere samme dag og nogle først dagen efter behandlingen.

Nogle typiske reaktioner kunne være:

Barnet har brug for at sove mere efter behandlingen
Ændret afføringsmønster (farve, lugt, hyppighed)
Mere ildelugtende urin
Udskillelse af sekret fra næse
Velbefindende/salighed
Enkelte reagere med en voldsom skrige tur, typisk inden for samme døgn, som
behandlingen har foregået.

Reaktionerne skal dog ikke ses som en forværring, men mere som et tegn på, at behandlingen har sat en proces i gang og bedring er på vej.


Jeg bliver tit spurgt om hvor mange behandlinger der skal til, det er dog svært, at sige på forhånd, for det kommer helt an på symptomerne og børn reagere forskelligt på en behandling.

Min holdning er dog, at spædbørn/børn skal have så få behandlinger som muligt, barnets egne selvhelbredene kræfter skal tage over og zoneterapi er blot en kortvarig støtte til, at sætte denne proces i gang. 
Zoneterapeut og Psykoterapeut Dorthe Lambæk | Agtrupvej 197, 6000 Kolding  | Tlf.: 50571050 | lambaekdorthe@gmail.com