Zoneterapi til babyer og børn / Kolik og ørebørn
Kolik

Kolik er en udefinerbar størrelse, ingen ved rigtig hvad der forårsager de voldsomme skrigeture, men undersøgelser har indikeret, at der kan være tale om smerter/spændinger i maveregionen.

Min erfaring er ,at jo før du/I kommer afsted med Jeres barn, hvis der er en mistanke om, at barnet har kolik, desto hurtigere kan barnet hjælpes. Jeg anbefaler dog, at barnet er tilset af en læge og/eller sundhedsplejerske INDEN jeg påbegynder en behandling, dette for at sikre, at der ikke er "andet" galt med barnet
Ørebørn

Nogle børn har gentagne mellemørebetændelser/væske i ørerne, det giver smerter og nedsat hørelse og mange ender med at skulle have fjernet polypper og/eller dræn indlagt i trommehinden, hvilket betyder fuld bedøvelse, som mange forældre kan være lidt nervøse for, her kan zoneterapi komme ind som et alternativt.

Man kan starte med at behandle barnet, når barnet er feberfrit.

Det kan være svært at sige hvor mange behandlinger der skal til, dels reagere børn forskelligt og det kommer også an på hvor længe barnet har haft problemet med 2-5 behandlinger er ikke unormalt. 

Mælk eller ej?
I disse tider er der meget snak omkring mælk...skal børn have det eller skal de ikke, meningerne er delte, alt efter hvem man lytter til.

Min erfaring er, at zoneterapibehandlingen virker bedst og har hurtigere resultat når der stoppes med at give mælkeprodukter, mens behandlingen står på.

Når der har været en stabil periode uden væske/mellemørebetændelse, kan man prøve sig frem, med at give de fedtfattige økologiske mælkeprodukter igen og se hvad der sker.

Kommer problemet ikke tilbage, så er det jo dejligt , men gør det, så må man som forældre, tage en beslutning, skal barnet have mælken eller kan kalkbehovet dækkes på anden måde
Zoneterapeut og Psykoterapeut Dorthe Lambæk | Agtrupvej 197, 6000 Kolding  | Tlf.: 50571050 | lambaekdorthe@gmail.com