Hvorfor psykoterapi?

Psykoterapi kan være relevant for dig hvis du:
  • Du hænger fast i de samme problematikker i samspil med dine kollegaer, venner, familie eller partner
  • Du har svært ved at sige fra og vælge dig selv til
  • Du har brug for at finde fodfæste ovenpå en krise med sorg og smerte eller hvis du lige nu står midt i den.
  • Du har brug for at blive klogere på dig selv og måden du lever dit liv på. Måske har du indset, at det er tid til et nyt kapitel og har brug for støtte til at komme tættere på det, der er det meningsfyldte liv for dig. 

I samtaleforløbet, arbejder vi med at skabe en forståelse og indsigt for dine egne reaktionsmønstre i forhold til dig selv og verden omkring dig.

Vi kan tale om dine værdier, styrker og ressourcer - lever du efter dem og bruger dem?

Når du har fået denne indsigt og forståelse, er det tid til at skrive et nyt kapitel i din livshistorie.
 
Jeg vil støtte dig i hele processen.
 
Du kan læse mere på min hjemmeside - klik her
Forskel på en psykoterapeut og psykolog

Både en psykoterapeut og en psykolog beskæftiger sig med menneskets mentale sundhed og deres fokus er at hjælpe det enkelte menneske hen imod en bedre trivsel.


Psykoterapeuten

Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel, så derfor er det en god ide at checke terapeutens uddannelses baggrund. Psykoterapeuter uddannes til at hjælpe mennesker med psykiske udfordringer, så som stress, sorg, kriser, depression og angst og støtte i den personlige udvikling.

Psykoterapeuter adskiller sig fra psykologer på nogle særlige områder:
Psykoterapeuter har i deres uddannelse gennemgået egenterapi og personlig udvikling. Da psykoterapeuens bedste værktøj er hende eller ham selv, er det vigtig at terapeuten selv har trænet de psykoterapeutiske metoder og teorier på egen krop
Psykoterapeut uddannelsen foregår på et privat psykoterapeutisk uddannelsessted, en god ide er at checke om uddannelsen er evalueret og godkendt.
Psykoterapeuter uddannes ikke til at stille diagnoser

Psykologen

Er uddannet til at vurdere og stille diagnoser på psykiske diagnoser. Psykologen er universitets uddannet og nogle har specialer inden for andre psykologiske retninger. Psykologi uddannelsen har overvejende fokus på psykologiske teorier og metoder. En autorisation som psykolog kan tidligst opnås to år efter afsluttet kandidatuddannelse.
Der er intet krav om at psykologen skal have egenterapi under uddannelsen.
At vælge den rigtige terapeut

Det kan være en krævende proces. at beslutte sig for at afprøve terapi og finde den "rette" terapeut. Mit råd til dig, er at mærke efter med:

Hoved
Hjerte
Mave
 
Hvis hele dig, mærkes som et JA, når du checker terapeuten ud, på hjemmesiden, skriver eller ringer til ham/hende, så er der er god chance for, at det er et godt match.

Evaluere igen efter første samtale. Mærkes det stadig som et JA, så fortsæt og er du for meget i tvivl, så find en anden. En forudsætning for at det skal blive et godt forløb for dig, er at der er god kemi og du føler dig tryg, så du får mod til, at komme ud, med det der er svært for dig.

Men HUSK, god kemi mellem dig og terapeuten er ikke altid nok. For at terapien virker bedst, kræves det af dig:

1. Et JA til forandring
2. VILJE
3. Samt et aktivt VALG fra din side
Zoneterapeut og Psykoterapeut Dorthe Lambæk | Agtrupvej 197, 6000 Kolding  | Tlf.: 50571050 | lambaekdorthe@gmail.com